MENOY
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

ANEMOS MASTICAPS 330MG 60CAPS

ANEMOS MASTICAPS 330MG 60CAPS

ANEMOS MASTICAPS 330MG 60CAPS

MASTICaps

Κάψουλες μαστίχας με 330mg φυσική μαστίχα. 60 κάψουλες ποσότητα

Οι κάψουλες “MASTICaps” περιέχουν 330mg φυσικής Μαστίχας Χίου σε κάθε κάψουλα. Τρεις κάψουλες την ημέρα προσφέρουν στον οργανισμό, με εύκολο τρόπο, τις επωφελείς ιδιότητές της

Η φυσική Μαστίχα αναγνωρίζεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήδη από το 2015 ως φυσικό φάρμακο.

 

Οδηγίες Χρήσης

Λαμβάνετε 3 κάψουλες την ημέρα με νερό ή χυμό, κατά προτίμηση 20-30 λεπτά πριν το γεύμα.

ΧΩΡΙΣ: Γλουτένη, συντηρητικά, λακτόζη, ΓΤΟ, ζάχαρη, ή τεχνικά γλυκαντικά. Κατάλληλο για χορτοφάγους / βίγκαν.

 

Η μαστίχα είναι η φυσική ρητίνη που εκκρίνεται σαν δάκρυ από τον κορμό του μαστιχοφόρου σκίνου (Pistacia Lentiscus var. Chia), ο οποίος από όλο τον κόσμο ευδοκιμεί και καλλιεργείται, μόνο στη Νότια Χίο. Περιέχει τουλάχιστον 70 διαφορετικές ουσίες, κυρίως τερπενοειδή, με ευεργετικές ιδιότητες σε παθήσεις γαστρεντερικού συστήματος, ρύθμιση χοληστερόλης και πιθανώς του σακχαρώδους διαβήτη. Η μαστίχα διαθέτει αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Ο Ιπποκράτης και ο Διοσκουρίδης, μεταξύ άλλων, 2.500 χρόνια πριν, χρησιμοποιούσαν και συνέστηναν τη μαστίχα Χίου σε περιπτώσεις στομαχικού άλγους καθώς και προστασίας στοματικής υγιεινής.

Μέχρι σήμερα, δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν δημοσιευτεί που αποδίδουν γενικά στη μαστίχα:

Προστασία της υγείας του γαστρεντερολογικού συστήματος, εξαιτίας της δράσης της κατά του Ελικοβακτηρίδιου του πυλωρού, σημαντικός παράγοντας για τα στομαχικά έλκη.

Προστασία της υγείας της στοματικής κοιλότητας. Καταπολεμά επίσης τη δυσάρεστη αναπνοή. Υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της μαστίχας και αποτελεσμάτων κατά διαφόρων δυσάρεστων καταστάσεων της στοματικής κοιλότητας όπως πλάκα, τερηδόνα, περιοδοντίτιδα, ουλίτιδα.

Προστασία της επιδερμίδας με συσφικτική και αντιρυτιδική δράση.

Αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

Θετική δράση στη διαχείριση υπέρτασης.

Θετική δράση στη μείωση της χοληστερόλης.

Θετική δράση στη διαχείριση του μεταβολισμού της γλυκόζης και συνεπώς είναι κατάλληλη για διαβητικούς.

Πιθανή δράση κατά του ιού της γρίπης.

EFSA (Ευρωπαϊκή αρχή ασφάλειας τροφίμων) Ισχυρισμός υγείας: Η μαστίχα Χίου συμβάλλει σε ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα!

Η Φυσική μαστίχα είναι φυσικό φάρμακο για στομαχικές διαταραχές

 

Οδηγίες χρήσης της μαστίχας

Η μαστίχα είναι χωρίς γλουτένη και χωρίς αλλεργικές αντιδράσεις

Η μαστίχα είναι μια φυσική ρητίνη που βγαίνει από τον κορμό του μαστιχόδενδρου. Έχει χρώμα υποκίτρινο και είναι ημιδιαφανής. Το μαστιχόδενδρο είναι ένας αειθαλής θάμνος  που έχει την επιστημονική ονομασία: «Pistacia Lentiscus var. Chia». Παίρνει την πλήρη ανάπτυξή του στα 40-50 χρόνια και ζει περίπου 100 χρόνια. Από τον 5o έως 6ο χρόνο δίνει τη ρητίνη του (μαστίχα) και μετά τον 15ο χρόνο παράγει από 60 έως 250 γραμμάρια και σε σπάνιες περιπτώσεις μέχρι 400 γραμμάρια.

Από τα πολύ παλιά χρόνια, η μαστίχα χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς  σκοπούς. Πολλοί αρχαίοι συγγραφείς αναφέρονται στις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας.

Σήμερα η μαστίχα χρησιμοποιείται ως τσίχλα για μάσημα, με ευεργετικά αποτελέσματα στην υγιεινή των δοντιών. Στην παρασκευή καλλυντικών και αρωμάτων, στη λιθογραφία,  ζωγραφική,  ποτοποιία,  υφαντουργία, βαμβακουργία, βιομηχανία. Στην οδοντιατρική για το δυνάμωμα των ούλων και την αντισηψία του στόματος. Η μαστίχα επίσης χρησιμοποιείται με επιτυχία στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται και πάλι στη Φαρμακευτική και στην Ιατρική για θεραπεία του σακχαροδιαβήτη, της χοληστερίνης, του στομαχόπονου και ότι έχει σχέση με στομαχικές διαταραχές.

Σε συνέδριο Ιατρικής (Αθήνα 1999) ανακοινώθηκε ότι η μαστίχα, εκτός των υπολοίπων ευεργετικών ιδιοτήτων της, θεραπεύει και το έλκος στομάχου!

Έχει επίσης βρεθεί ότι διαθέτει και αντικαρκινικές ιδιότητες οι οποίες δεν έχουν ακόμη βρει εφαρμογή.

 

Διατροφικά στοιχεία ανά 1gr

Ώς φυσικό φάρμακο (Συνιστώμενη δόση)

Ενέργεια: 15.4kJ/3.65 kcal

Πρωτεΐνες: 0gr

Υδατάνθρακες: 0.83gr

Σάκχαρα: 0gr

Λιπαρά: 0gr

Εδώδιμες ίνες: 0.1gr

Αλάτι: 0gr

 

Βιβλιογραφία

Bona S.G., Bono L., Daghetta L., Marone P. [2001]: Bactericidal activity of Pistacia Lentiscus gum mastic against Helicobacter pylori. The Am. J. of Gastroenterol., 96 (9) Supplement 1: S49.

Dabos K.J., Sfika E., Vlatta L.J., Frantzi D., Amygdalos G.I., Giannikopoulos G. [2010]: Is Chios mastic gum effective in the treatment of functional dyspepsia? A prospective randomised double-blind placebo controlled trial. J of Ethnopharmacology, 127 (2): 205–209

Andrikopoulos N.K., Kaliora A.C., Assimopoulou A.N., Papapeorgiou V.P. [2002]: Biological activity of saliva against in vitro LDL oxidation after chewing commercial chewing gums. J. Food Sci., 14 (3): 279-288.

Andrikopoulos N.K., Kaliora A.C., Assimopoulou A.N., Papapeorgiou V.P. [2003]: Biological activity of some naturally occurring resins, gums and pigments against in vitro LDL oxidation. Res., 17: 501–50

Mahmoudi M., Ebrahimzadeh M.A., Nabavi S.F., Hafezi S., Nabavi S.M., Eslami S. [2010]: Antiinflammatory and antioxidant activities of gum mastic. Eur. Rev. for Med. and Pharm. , 14: 765-769

Kartalis A., Didagelos M., Georgiadis I., Benetos G., Smyrnioudis N., Marmaras H., Voutas P., Zotika C, Garoufalis S., Andrikopoulos G. [2015]: Effects of Chios mastic gum on cholesterol and glucose levels of healthy volunteers: A prospective, randomized, placebo-controlled, pilot study (Chios-Mastiha). eur J of Prev Cardiol, epub ahead of print.

Takahashi K., Fukazawa M., Motohira H., Ochiai K., Nishikawa H., Miyata T. [2003]: A pilot study on antiplaque effects of mastic chewing gum in the oral cavity. Periodontol., 74 (4): 501-505.

Αριθμός γνωστοποίησης ΕΟΦ:31745 / 5-4-2021

 

 
  1. Επιστροφές γίνονται δεκτές μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο και μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμεί να επιστρέψει, βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παρέλαβε, ήτοι χωρίς να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους
  2. Στην περίπτωση λάθους της εταιρείας μας: Σας επιστρέφουμε πλήρως τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία της παραγγελίας και στα έξοδα αποστολής
  3. Εαν δεν προκύπτει οποιοδήποτε λάθος εκ μέρους της εταιρείας μας, επιστρέφεται μόνο το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην αξία των προϊόντων. Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη.
  4. Ο χρήστης/επισκέπτης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την εν λόγω σύμβαση και να επιστρέψει τα προϊόντα που αγόρασε, αζημίως, και χωρίς να υποχρεούται να ανακοινώσει στo gohealthy.gr το λόγο για τον οποίο επιθυμεί την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που παρέλαβε τα προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή, επιβαρύνεται αποκλειστικά με το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων. Εάν η επιστροφή δεν γίνει εντός του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος, το gohealthy.gr έχει δικαίωμα να μην αποδεχθεί την επιστροφή.
  5. Σε περίπτωση που τα προϊόντα που παραλάβατε έχουν υπερβεί την ημερομηνία λήξης, σας επιστρέφουμε πλήρως τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία της παραγγελίας και στα έξοδα αποστολής
  6. Στην περίπτωση κατά την οποία το προϊόν έχει κάποιο ελάττωμα και καλύπτεται από εγγύηση γίνεται αντικατάσταση σε συνεννόηση με την εταιρία του προϊόντος.
  7. Στην περίπτωση χρησιμοποίησης του προϊόντος ή αλλοίωσης της αρχικής τους συσκευασίας, δεν γίνεται δεκτή η επιστροφή.
  8. Οι επιστροφές των χρημάτων σας γίνονται σε διάστημα εντός 30 ημερών από την επιστροφή και παραλαβή των προϊόντων από την εταιρία μας.
  9. Σε περίπτωση που η πληρωμή της παραγγελίας έγινε με αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση, μέσω paypall ή πληρωμή στο κατάστημα η επιστροφή των χρημάτων σας γίνεται είτε στο ίδιο μέσο πληρωμής με το οποίο ολοκληρώσατε την παραγγελία είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριαμό σας. Εάν επιλεγεί η επιστροφή μέσω κατάθεσης, θα πρέπει να μας δηλώσετε τα στοιχεία λογαριασμού στον οποίο θέλετε να γίνει η κατάθεση (Αριθμό λογαριασμού, IBAN & τράπεζα).
  10. Σε περίπτωση που η πληρωμή έγινε με πιστωτική κάρτα θα γίνεται ακύρωση συναλλαγής και αντίστοιχη ενημέρωση της πιστωτικής κάρτας.
  • Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
  • Εταιρεία: ΑΝΕΜΟΣ
  • Κωδικός: 10137956
  • Βάρος: 0.20kg
16,95€
Χωρίς ΦΠΑ: 13,67€