MENOY
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

SYMBEEOSIS GREEK ORGANIC HERBS DITTANY 20 ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ X 1.5G

SYMBEEOSIS GREEK ORGANIC HERBS DITTANY 20 ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ X 1.5G

SYMBEEOSIS GREEK ORGANIC HERBS DITTANY 20 ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ X 1.5G

GREEK ORGANIC HERBS – DITTANY

Well-being for you, well-being for the planet.

Ευεξία για σένα, με ενισχυμένη ζωτικότητα και ευζωία. Ευεξία για τον πλανήτη, καθώς χρησιμοποιούμε οργανικά υπολείμματα βοτάνων ως φυσικό λίπασμα. Για ακόμα μεγαλύτερη δραστικότητα, το μείγμα είναι ενισχυμένο με το δραστικό ξηρό εκχύλισμα δίκταμου.

Περιέχει: βιολογικό δίκταμο (Origanum dictamnus), βιολογικό ξηρό εκχύλισμα δίκταμου – 20 πυραμίδες, 30g

Από τη φύση του χωρίς καφεΐνη

Άρωμα και γεύση: άρωμα και γεύση που θυμίζουν ρίγανη, αλλά σε πιο ήπιους τόνους

Ιδανικό: ιδανικό μετά από κάθε γεύμα για καλή χώνευση, αλλά και μέσα στην ημέρα ειδικά το χειμώνα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Το δίκταμο, ενδημικό αρωματικό φυτό-σύμβολο της Κρήτης, φύεται άγριο στους γκρεμούς του νησιού. Δημοφιλές από την αρχαιότητα, ταυτισμένο στους λαϊκούς μύθους με όλες τις εκφάνσεις της ζωής, είναι γνωστό με πολλά ονόματα που φανερώνουν και τις ιαματικές του ιδιότητες, όπως στομαχόχορτο. Η ιαματική του χρήση έχει μακραίωνη ιστορία, ως βοήθημα της χώνευσης που διευκολύνει την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, καταπραϋντικό για στομαχικές ενοχλήσεις, και για την ανακούφιση από το κρυολόγημα και τους πόνους. Αποτελεί καθημερινή απόλαυση των Κρητικών εδώ και αιώνες και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Κρητικής διατροφής, που είναι επιστημονικά αναγνωρισμένη για τη θρεπτική της αξία και τη συμβολή της στην ευζωία και τη μακροζωία.

Για ακόμα μεγαλύτερη δραστικότητα, το μείγμα είναι ενισχυμένο με το δραστικό ξηρό εκχύλισμα δίκταμου.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναγνωρίζει το δίκταμο ως φυτικό φάρμακο παραδοσιακής χρήσης για το βήχα και για ήπια γαστρεντερικά προβλήματα.

 

Προέλευση

Στην Κρήτη όπου το μαζεύουμε είναι γνωστό και με την ονομασία Έρωντας – γιατί η δυσκολία στη συλλογή του βοτάνου από τις απόκρημνες πλαγιές των Κρητικών βουνών είναι σαν τις δυσκολίες του Έρωτα, που όμως αξίζει να τις περάσει κανείς για να ανταμειφθεί.

Το δίκταμό μας καλλιεργείται στη νότια Κρήτη, σε υψόμετρο 400 μ. Το γενετικό υλικό των καλλιεργημένων φυτών προέρχεται από άγριους πληθυσμούς, συμβάλλοντας έτσι στην διατήρηση αυτού του απειλούμενου είδους. 

 

Οδηγίες παρασκευής

Ζεστό ρόφημα: Ζεσταίνετε 250ml νερό στους 95°C. Βυθίζετε την πυραμίδα στο νερό για 3-5 λεπτά. Ιδανικά, καλύψτε την κούπα για να διατηρηθούν στο μέγιστο τα αρώματα και τα δραστικά συστατικά των βοτάνων. Στη συνέχεια αφαιρείτε την πυραμίδα και αν θέλετε προσθέτετε μέλι Symbeeosis ή stevia.

Κρύο ρόφημα: Ετοιμάστε το όπως το ζεστό ρόφημα με τη μισή ποσότητα νερού, και συμπληρώστε κρύο νερό ή παγάκια.

Tip: Για να κάνετε το ρόφημά σας πιο δυνατό, μειώστε την ποσότητα του νερού. Για πιο ελαφρύ, αυξήστε την.

Be symbiotic: Το δίκταμο, παραδοσιακά γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες, συνδυάζεται με τις χαλαρωτικές ιδιότητες του χαμομηλιού. Αν επιθυμείτε να πιείτε ένα πιο γλυκό ρόφημα, προσθέστε μέλι και φρέσκες φλούδες πορτοκαλιού.

 

Συνταγές

Cold Brew Ευεξίας

Μια νέα γαστρονομική ιδέα δημιουργήθηκε για να κάνει γνωστή την ιστορική χρήση του δίκταμου και να συνδυάσει τα αρώματά του με αυτά των εσπεριδοειδών, για ένα τονωτικό καλοκαιρινό ρόφημα.

Τι θα χρειαστώ – για 1 κανάτα (750ml)

3 πυραμίδες Greek Organic Dittany, 4-5 άνθη από τσάι του βουνού, 5 φέτες πορτοκαλιού, 2 κ. γ. μέλι (προαιρετικά)

Οδηγίες

Σε μια κανάτα προσθέστε 3 ποτήρια νερό, 3 πυραμίδες Greek Organic Dittany και τα άνθη του τσαγιού. Διατηρήστε το κλειστό στο ψυγείο για 24 έως 48 ώρες. Πριν σερβίρετε το ρόφημα, αφαιρέστε από την κανάτα τις πυραμίδες και σερβίρετε το κρύο τσάι σε ποτήρι με τις φρέσκες φλούδες πορτοκαλιού.

Tip: Αν θέλετε να προσθέσετε μέλι Symbeeosis στο ρόφημά σας, διαλύστε το μέλι σε λίγο χλιαρό νερό και προσθέστε το στην κανάτα μαζί με τις πυραμίδες.

 

Δοκιμάστε ακόμα

Greek Organic Herbs Mint – για ακόμα περισσότερη ευεξία

Greek Organic Mountain Tea and Dittany – για καταπολέμηση των στομαχικών διαταραχών

Greek Organic Mountain Tea Flowers – για τόνωση του οργανισμού

 

DIY ideas

Χρησιμοποιήστε τη μεταλλική συσκευασία σαν γλαστράκι για να καλλιεργήσετε δίκταμο στο σπίτι και να αρωματίζετε φαγητά και ποτά.

  1. Επιστροφές γίνονται δεκτές μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο και μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμεί να επιστρέψει, βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παρέλαβε, ήτοι χωρίς να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους
  2. Στην περίπτωση λάθους της εταιρείας μας: Σας επιστρέφουμε πλήρως τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία της παραγγελίας και στα έξοδα αποστολής
  3. Εαν δεν προκύπτει οποιοδήποτε λάθος εκ μέρους της εταιρείας μας, επιστρέφεται μόνο το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην αξία των προϊόντων. Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη.
  4. Ο χρήστης/επισκέπτης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την εν λόγω σύμβαση και να επιστρέψει τα προϊόντα που αγόρασε, αζημίως, και χωρίς να υποχρεούται να ανακοινώσει στo gohealthy.gr το λόγο για τον οποίο επιθυμεί την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που παρέλαβε τα προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή, επιβαρύνεται αποκλειστικά με το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων. Εάν η επιστροφή δεν γίνει εντός του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος, το gohealthy.gr έχει δικαίωμα να μην αποδεχθεί την επιστροφή.
  5. Σε περίπτωση που τα προϊόντα που παραλάβατε έχουν υπερβεί την ημερομηνία λήξης, σας επιστρέφουμε πλήρως τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία της παραγγελίας και στα έξοδα αποστολής
  6. Στην περίπτωση κατά την οποία το προϊόν έχει κάποιο ελάττωμα και καλύπτεται από εγγύηση γίνεται αντικατάσταση σε συνεννόηση με την εταιρία του προϊόντος.
  7. Στην περίπτωση χρησιμοποίησης του προϊόντος ή αλλοίωσης της αρχικής τους συσκευασίας, δεν γίνεται δεκτή η επιστροφή.
  8. Οι επιστροφές των χρημάτων σας γίνονται σε διάστημα εντός 30 ημερών από την επιστροφή και παραλαβή των προϊόντων από την εταιρία μας.
  9. Σε περίπτωση που η πληρωμή της παραγγελίας έγινε με αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση, μέσω paypall ή πληρωμή στο κατάστημα η επιστροφή των χρημάτων σας γίνεται είτε στο ίδιο μέσο πληρωμής με το οποίο ολοκληρώσατε την παραγγελία είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριαμό σας. Εάν επιλεγεί η επιστροφή μέσω κατάθεσης, θα πρέπει να μας δηλώσετε τα στοιχεία λογαριασμού στον οποίο θέλετε να γίνει η κατάθεση (Αριθμό λογαριασμού, IBAN & τράπεζα).
  10. Σε περίπτωση που η πληρωμή έγινε με πιστωτική κάρτα θα γίνεται ακύρωση συναλλαγής και αντίστοιχη ενημέρωση της πιστωτικής κάρτας.
  • Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
  • Εταιρεία: SYMBEEOSIS
  • Κωδικός: 10153081
  • Βάρος: 0.20kg
9,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 8,40€