MENOY
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

SUPER HEALTH PREMIUM OMEGAS 3:6:9 1000MG 60CAPS

SUPER HEALTH PREMIUM OMEGAS 3:6:9 1000MG 60CAPS

SUPER HEALTH PREMIUM OMEGAS 3:6:9 1000MG 60CAPS

Premium Omegas 3:6:9 1000mg

Πλήρης σειρά Ωμέγα 3:6:9 από λινέλαιο

Πλούσια πηγή φυτικής και βιολογικής προέλευσης ωμέγα 3,6,9-άλφα λινολενικού οξέος (ALA), λινολεικού οξέος (LA) και ελαϊκού οξέος (ΟΑ). Περιέχει 1000mg οργανικού ελαίου ψυχρής έκθλιψης από λιναρόσπορο. Το ALA είναι γνωστό ότι συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Η οικογένεια ωμέγα 3 έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, προάγει την υγεία των οστών και ελέγχει την αρτηριακή πίεση.

Οι σπόροι λιναριού είναι γνωστοί για τα πολλά οφέλη τους για την υγεία, τα οποία περιλαμβάνουν την παροχή μιας πλούσιας δόσης πρωτεΐνης και φυτικών ινών, τη μείωση της όρεξης και τη βοήθεια στον έλεγχο του βάρους.

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων με πολλά οφέλη για την καρδιά. Μάλιστα, μια κουταλιά της σούπας (15 ml) περιέχει εντυπωσιακά 7.196 mg ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Συγκεκριμένα, το έλαιο λιναρόσπορου περιέχει άλφα-λινολενικό οξύ (ALA), μια μορφή ωμέγα-3 λιπαρού οξέος που μετατρέπεται σε ενεργές μορφές ωμέγα-3, όπως EPA και DHA.

Εάν δεν λαμβάνετε αρκετό DHA και EPA στη διατροφή σας, οι περισσότερες οδηγίες συνιστούν τουλάχιστον 1.600 mg ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ALA ημερησίως για τους άνδρες και 1.100 mg για τις γυναίκες. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία και έχουν συσχετιστεί με οφέλη όπως μειωμένη φλεγμονή, βελτιωμένη υγεία της καρδιάς και προστασία του εγκεφάλου από τη γήρανση

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε Άλφα-λινολενικό οξύ (ALA), ένα ωμέγα-3 λιπαρό που είναι πρόδρομος του ωμέγα-3 που υπάρχει στο ιχθυέλαιο και καλείται Εικοσαπεντανοϊκό οξύ ή EPA.

Καθώς τα λιπαρά βρίσκονται στην απομονωμένη μορφή τους στο λάδι του λιναρόσπορου, είναι σε πιο συμπυκνωμένη μορφή ALA από αυτή των σπόρων. Το ALA, εκτός από τις θετικές δράσεις του, μπορεί να μετατραπεί μέσα στο σώμα σε EPA, παρέχοντας και τα θετικά του ευεργετήματα.

Αντι-φλεγμονώδη δράση: το σώμα χρησιμοποιεί τα ωμέγα-3 λιπαρά για να φτιάχνει τις προσταγλανδίνες 1 και 3, οι οποίες είναι αντιφλεγμονώδη μόρια που μοιάζουν με ορμόνες.

Πλούσιος σε ωφέλιμες ίνες: το έλαιο του λιναρόσπορου είναι πολύ πλούσια πηγή ινών που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερίνης σε άτομα με αθηροσκλήρωση και καρδιοπάθειες, να μειώσουν την έκθεση των κυττάρων του παχέος εντέρου σε χημικά που προκαλούν καρκίνο, να βοηθήσει στην δυσκοιλιότητα και να σταθεροποιήσει τα επίπεδα του σακχάρου σε διαβητικούς.

Περιέχει την ουσία “mucilage” (κολλώδης ουσία) -υδατοδιαλυτή ίνα που σχηματίζει γέλη και παρέχει υποστήριξη στο γαστρεντερικό σύστημα. Μπορεί να εμποδίζει το πολύ γρήγορο άδειασμα του περιεχόμενου του στομάχου στο λεπτό έντερο, βελτιώνοντας την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων. Οι «αραβινοξυλάνες» & «γαλακτοξυλάνες» (arabinoxylans & galactoxylans) είναι ουσίες που περιέχονται σε αυτή την κολλώδη ουσία «mucilage”.

 

Πλεονεκτήματα/Χαρακτηριστικά

1000 mg ανά κάψουλα καθαρού ελαίου σπόρων λιναριού.

Ψυχρή έκθλιψη για διατήρηση των ευαίσθητων ευεργετικών ελαίων.

Πλούσια πηγή φυτικής προέλευσης Ωμέγα 3.

Πάνω από 500 mg καθαρού ALA ανά κάψουλα.

Δίνοντας πάνω από 1000mg ωμέγα 3 στην ημερήσια δόση.

Βιολογικό, κατάλληλο για χορτοφάγους και αυστηρά φυτοφάγους.

 

Κλινικές έρευνες

Υγεία των οστών: το άλφα-λινολενικό οξύ, το ωμέγα-3 που υπάρχει στον λιναρόσπορο και στα καρύδια, προάγει την υγεία των οστών εμποδίζοντας την απώλεια οστικής μάζας (Griel AE, Kris-Etherton PM, et al. Nutrition Journal).

Έλεγχος της υψηλής πίεσης: τα άτομα που περιλαμβάνουν στην διατροφή τους περισσότερα ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά-και ο λιναρόσπορος είναι εξαιρετική πηγή αυτών των ουσιωδών λιπαρών– έχουν χαμηλότερη πίεση από όσους καταναλώνουν λιγότερα, έδειξε μελέτη του Internatiοnal Study of Macro– and Micro– nutrients and Blood Pressure (Ueshima H, Stamler J, et al, Hypertension).

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία και έχουν συσχετιστεί με οφέλη όπως μειωμένη φλεγμονή, βελτιωμένη υγεία της καρδιάς και προστασία του εγκεφάλου από τη γήρανση. J Am Coll Nutr, . 2002 Dec;21(6):495-505.  doi: 10.1080/07315724.2002.10719248 .Omega-3 fatty acids in inflammation and autoimmune diseases. Artemis P Simopoulos.  J Am Coll Cardiol, . 2011 Nov 8;58(20):2047-67.  doi: 10.1016/j.jacc.2011.06.063. Omega-3 fatty acids and cardiovascular disease: effects on risk factors, molecular pathways, and clinical events. Dariush Mozaffarian 1, Jason H Y Wu

Επιπλέον, αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το έλαιο λιναρόσπορου μείωσε την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού. Mol Nutr Food Res, . 2010 Oct;54(10):1414-21.  doi: 10.1002/mnfr.200900521. Flaxseed oil reduces the growth of human breast tumors (MCF-7) at high levels of circulating estrogen. Jennifer S Truan 1, Jian-Min Chen, Lilian U Thompson

Σε μία μελέτη, η συμπλήρωση με μία κουταλιά της σούπας (15 ml) ελαίου λιναρόσπορου για 12 εβδομάδες οδήγησε σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης από ό,τι η συμπλήρωση με έλαιο καρθάμου. Eur J Clin Nutr, 2007 Oct;61(10):1201-6.  doi: 10.1038/sj.ejcn.1602631. Epub 2007 Jan 31. Dietary supplementation with flaxseed oil lowers blood pressure in dyslipidaemic patients. G K Paschos 1, F Magkos, D B Panagiotakos, V Votteas, A Zampelas.

Το λινέλαιο μπορεί επίσης να βελτιώσει την ελαστικότητα των αρτηριών. Τόσο η γήρανση όσο και η αυξημένη αρτηριακή πίεση συνδέονται γενικά με μείωση της ελαστικότητας. J Hum Hypertens, . 1991 Jun;5(3):131-5. The influence of arterial compliance on diastolic blood pressure and its relation to cardiovascular events. T Hilden

Αυτά τα οφέλη είναι πιθανό να οφείλονται στην υψηλή συγκέντρωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο λιναρόσπορο, καθώς η συμπλήρωσή του έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει σημαντικά την ποσότητα των ωμέγα-3 στο αίμα. J Nutr, 2006 Jan;136(1):83-7.  doi: 10.1093/jn/136.1.83. Flaxseed oil increases the plasma concentrations of cardioprotective (n-3) fatty acids in humans, Charles R Harper 1, Megan J Edwards, Andrew P DeFilippis, Terry A Jacobson.

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το έλαιο λιναρόσπορου λειτούργησε ως καθαρτικό για την προώθηση της κανονικότητας, ενώ ταυτόχρονα ενεργούσε ως αντιδιαρροϊκός παράγοντας. J Ethnopharmacol, 2015 Jul 1;169:60-8. doi: 10.1016/j.jep.2015.03.064. Epub 2015 Apr 15. Dual effectiveness of Flaxseed in constipation and diarrhea: Possible mechanism. Amber Hanif Palla , Anwarul-Hassan Gilani.

Το έλαιο λιναρόσπορου  μείωσε σημαντικά τα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης, ενός δείκτη που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της φλεγμονής, σε παχύσαρκα άτομα. Nutrients. 2016 Mar; 8(3): 136. Published online 2016 Mar 4. doi: 10.3390/nu8030136. Effect of Flaxseed Intervention on Inflammatory Marker C-Reactive Protein: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials. Guan-Yu Ren,1,2,† Chun-Yang Chen,1,2,† Guo-Chong Chen,1 Wei-Guo Chen,2 An Pan,3 Chen-Wei Pan,1 Yong-Hong Zhang,1 Li-Qiang Qin,1 and Li-Hua Chen1,*

 

Οδηγίες Χρήσης/Δοσολογία

1 κάψουλα έως 2 φορές ημερησίως την ημέρα με το γεύμα ή όπως συνιστάται από τον ιατρό- Σύμβουλο Ορυθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής.

Αντενδείξεις: Μην υπερβαίνετε την προτεινόμενη δοσολογία. Αν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή συνιστάται η συμβουλή ιατρού- Συμβούλου Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής.

Να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος κάτω των 25ο C και μακριά από παιδιά.

Παρενέργειες: Καμία

Πληροφορίες αλλεργιογόνων: Καμία

 

Συστατικά

Έκδοχα: Capsule shell: Hydroxypropyl starch

Product Information per Daily Intake (1 softgel Capsule):

INGREDIENT   /   AMOUNT

Organic Flaxseed oil   /   1000mg

ALA- Alpha Linolenic acid (Omega 3 EFA)   /   500mg

LA- Linoleic acid (Omega 6 EFA)   /   120mg

OA- Oleic acid (Omega 9 FA)   /   150mg

Non GM. V VV

60 capsules

  1. Επιστροφές γίνονται δεκτές μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο και μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμεί να επιστρέψει, βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παρέλαβε, ήτοι χωρίς να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους
  2. Στην περίπτωση λάθους της εταιρείας μας: Σας επιστρέφουμε πλήρως τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία της παραγγελίας και στα έξοδα αποστολής
  3. Εαν δεν προκύπτει οποιοδήποτε λάθος εκ μέρους της εταιρείας μας, επιστρέφεται μόνο το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην αξία των προϊόντων. Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη.
  4. Ο χρήστης/επισκέπτης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την εν λόγω σύμβαση και να επιστρέψει τα προϊόντα που αγόρασε, αζημίως, και χωρίς να υποχρεούται να ανακοινώσει στo gohealthy.gr το λόγο για τον οποίο επιθυμεί την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που παρέλαβε τα προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή, επιβαρύνεται αποκλειστικά με το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων. Εάν η επιστροφή δεν γίνει εντός του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος, το gohealthy.gr έχει δικαίωμα να μην αποδεχθεί την επιστροφή.
  5. Σε περίπτωση που τα προϊόντα που παραλάβατε έχουν υπερβεί την ημερομηνία λήξης, σας επιστρέφουμε πλήρως τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία της παραγγελίας και στα έξοδα αποστολής
  6. Στην περίπτωση κατά την οποία το προϊόν έχει κάποιο ελάττωμα και καλύπτεται από εγγύηση γίνεται αντικατάσταση σε συνεννόηση με την εταιρία του προϊόντος.
  7. Στην περίπτωση χρησιμοποίησης του προϊόντος ή αλλοίωσης της αρχικής τους συσκευασίας, δεν γίνεται δεκτή η επιστροφή.
  8. Οι επιστροφές των χρημάτων σας γίνονται σε διάστημα εντός 30 ημερών από την επιστροφή και παραλαβή των προϊόντων από την εταιρία μας.
  9. Σε περίπτωση που η πληρωμή της παραγγελίας έγινε με αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση, μέσω paypall ή πληρωμή στο κατάστημα η επιστροφή των χρημάτων σας γίνεται είτε στο ίδιο μέσο πληρωμής με το οποίο ολοκληρώσατε την παραγγελία είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριαμό σας. Εάν επιλεγεί η επιστροφή μέσω κατάθεσης, θα πρέπει να μας δηλώσετε τα στοιχεία λογαριασμού στον οποίο θέλετε να γίνει η κατάθεση (Αριθμό λογαριασμού, IBAN & τράπεζα).
  10. Σε περίπτωση που η πληρωμή έγινε με πιστωτική κάρτα θα γίνεται ακύρωση συναλλαγής και αντίστοιχη ενημέρωση της πιστωτικής κάρτας.
  • Διαθεσιμότητα: Eξαντλημένο
  • Εταιρεία: SUPER HEALTH
  • Κωδικός: 10154131
  • Βάρος: 0.20kg
15,71€
Χωρίς ΦΠΑ: 12,67€