MENOY
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

SMILE ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΥΡΗ 250GR

SMILE ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΥΡΗ 250GR

SMILE ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΥΡΗ 250GR

Γύρη Βιολογική Smile

Φρέσκια Πολυανθική γύρη. Είναι φρέσκια βιολογική, υψηλής ποιότητας από την Κρήτη και συλλέγεται σε προστατευόμενη περιοχή (NATURA).

Τι είναι η γύρη;

Όταν κοιτάζουμε από κοντά ένα λουλούδι παρατηρούμε τους στήμονες που καταλήγουν σε μικρούς σάκους, τους ανθήρες, που περιέχουν μια χρωματιστή σκόνη, τη γύρη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η γύρη για το φυτό είναι ότι το σπερματοζωάριο για τον άνθρωπο.

Οι μέλισσες μεταφέρουν τη γύρη από φυτό σε φυτό (επικονίαση), προσφέροντας τεράστια βοήθεια στις καλλιέργειες, μέσα από την αναπαραγωγή των φυτών και την αύξηση της παραγωγής.

Στην Αμερική οι αγρότες πληρώνουν στους μελισσοκόμους ενοίκιο για να φέρουν τα μελίσσια τους κοντά στο κτήμα για να επιτυγχάνουν υψηλές αποδόσεις καρποφορίας.

Περισσότερα από 2000 φυτά προσφέρουν τη γύρη τους στη μέλισσα.

Η γύρη είναι η μοναδική πηγή πρωτεΐνης της μέλισσας. Χωρίς γύρη, η ωοτοκία της βασίλισσας σταματάει και οι μέλισσες είναι ανίκανες να εκθρέψουν τις προνύμφες. Η αποικία καταναλώνει 35-40 kg γύρη το χρόνο.

Τη γύρη από πλευράς Apitherapy θα την χωρίζαμε σε μονοανθική, δηλαδή γύρη από ένα φυτό (π.χ. από κράταιγο) και σε πολυανθική γύρη, δηλαδή από διάφορα φυτά (π.χ. η πολύχρωμη γύρη που συνήθως βρίσκουμε στα καταστήματα).

Η πολυανθική είναι μια πολύ καλή γύρη γενικής χρήσης, ενώ η μονοανθική είναι στοχευμένη και πιο ”ειδική ” π.χ. η γύρη του κράταιγου είναι θεραπευτική για το καρδιαγγειακό, και είναι καλύτερα να τη χρησιμοποιείται σε συνεργασία με κάποιο Apitherapist. Αντίθετα η πολυανθική είναι η γύρη που πρέπει να χρησιμοποιείτε άφοβα καθημερινά (για πρόληψη).

Φυλλάσεται στο ψυγείο, κατά προτίμηση κατάψυξη.

Ας δούμε εν τάχει τη σύνθεση της γύρης:

Πρωτεΐνες 24%

Σάκχαρα (γλυκόζη και φρουκτόζη κυρίως ) 27%

Η2Ο 18.5%

Κυτταρικές ουσίες 18%

Μεταλλικά στοιχεία 5% (Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Κάλιο, Φώσφορος, Θείον, Σίδηρος, Χαλκός, Μαγγάνιο, Πυρίτιο, Τιτάνιο, Ψευδάργυρος, Βόρον, Μολυβδαίνιο, Σελήνιο αλλά και αρκετά ολιγοστοιχεία).

Λιπίδια περίπου 5%.

Διάφορα (Βιταμίνες κυρίως της ομάδας Β, ένζυμα, ιχνοστοιχεία κ.λ.π.).

28 μεταλλικά στοιχεία βρίσκονται στο σώμα, 14 είναι απαραίτητα.

Η γύρη έχει και τα 28.

Η λήψη 35 gr γύρης την ημέρα (περίπου 2 κουταλιές της σούπας), ικανοποιεί την ημερήσια ανάγκη σε αμινοξέα. Θεωρώ τη γύρη την καλύτερη τροφή για όλους, πολύ περισσότερο για τους χορτοφάγους, που ψάχνουν για μια πηγή πρωτεϊνης αντίστοιχης ή και καλύτερης του κρέατος. Ειδικά αν σκεφτούμε πόσο “απελπισμένα” ψάχνουν για πηγή πρωτεϊνών και Β12.

Η γύρη τα έχει και τα δύο.

Χάρη στη σύνθεση της η γύρη θεωρείται αξεπέραστο διατροφικό συμπλήρωμα: 100 gr γύρης αντιστοιχούν σε 500 gr βοδινό κρέας ή σε 7 αυγά.

Η γύρη αποτελεί βασικό συμπλήρωμα των πρωταθλητών.

Μπορείτε θα λάβετε οδηγίες για τονωτικό ρόφημα με γύρη, για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό ή τον πρωταθλητισμό, αλλά και για όσους θέλουν το πρωινό τους να τους δίνει ενέργεια και υγεία.

Ξεκινήστε λαμβάνοντας λίγους κόκκους γύρης στην αρχή και αυξήστε σταδιακά μέρα με τη μέρα μέχρι να φτάσετε εώς και 3 κουταλιές της σούπας ημερησίως.

Με τον τρόπο αυτό της σταδιακής λήψης θα προστατευθείτε από τυχόν αλλεργία στη γύρη, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ακολουθήσετε την σταδιακή αύξηση στη λήψη της. Παρόλο που είναι ένα άγνωστο προϊόν στον Έλληνα καταναλωτή, η γύρη είναι ένα προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι και η καθημερινή συστηματική χρήση της είναι μια ασφαλής μέθοδος πρόληψης και διατήρησης της υγείας.

Μπορείτε να την λαμβάνετε για μερικούς μήνες, να κάνετε διακοπή 1 μήνα και πάλι ξανά.

Ακούστε το σώμα σας: όταν κορεσθεί, δεν θα έχετε διάθεση να φάτε γύρη. Τότε να κάνετε διακοπή.

Επίσης να θυμάστε:

Η γύρη που επιλέγετε να είναι φρέσκια (αν είναι δυνατόν βιολογική) και όχι αποξηραμένη.

Να την διατηρείτε πάντα στην κατάψυξη, όσο πιο χαμηλή η θερμοκρασία τόσο το καλύτερο.

Να εναλλάσσετε πολυανθικές γύρες μέσα στο έτος, έτσι ώστε να λαμβάνετε περισσότερα συστατικά.

Να διαλύετε τη γύρη μέσα σε υγρό (νερό, χαμομήλι κ.λ.π.) ή σε γιαούρτι, γιατί έτσι γίνεται πιο εύκολα αφομοιώσιμη.

Αφέψημα (π.χ. τήλιο) με μέλι και γύρη είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός, αρκεί να προσθέσετε το μέλι και την γύρη όταν έχει κρυώσει. (θερμοκρασία μικρότερη των 37 0C).

Δώστε την σε όλες τις ηλικίες και θα δείτε βελτίωση μετά από μερικές εβδομάδες.

Πολύ καλή για αθλητές και παιδιά. Ειδικά για τα παιδιά ο συνδυασμός μελιού (1-2 κουταλάκια του γλυκού) στο γάλα κάθε μέρα, βασιλικού πολτού για 7 ημέρες το μήνα και γύρης (1-2κουταλάκια του γλυκού) για 3 εβδομάδες ανά μήνα θα τους δώσει ότι χρειάζονται.

Η προσθήκη 5 σταγόνων πράσινης πρόπολης πρωί-βράδυ ειδικά τους χειμερινούς μήνες ολοκληρώνει τη συνταγή.

Μην ξεχνάτε ότι η γύρη που μαζεύουν οι μέλισσες είναι από εντομόφιλα φυτά (δηλαδή φυτά που χρειάζονται την μέλισσα για την αναπαραγωγή τους) και δεν είναι αυτά που συνήθως προκαλούν την αλλεργία, σε αντίθεση με τα ανεμόφιλα φυτά (δηλαδή τα φυτά που μέσω του ανέμου γονιμοποιούνται) και που είναι τα φυτά που συνήθως προκαλούν την αλλεργία.

Nα μην γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας, Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

250gr

  1. Επιστροφές γίνονται δεκτές μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο και μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμεί να επιστρέψει, βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παρέλαβε, ήτοι χωρίς να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους
  2. Στην περίπτωση λάθους της εταιρείας μας: Σας επιστρέφουμε πλήρως τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία της παραγγελίας και στα έξοδα αποστολής
  3. Εαν δεν προκύπτει οποιοδήποτε λάθος εκ μέρους της εταιρείας μας, επιστρέφεται μόνο το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην αξία των προϊόντων. Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη.
  4. Ο χρήστης/επισκέπτης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την εν λόγω σύμβαση και να επιστρέψει τα προϊόντα που αγόρασε, αζημίως, και χωρίς να υποχρεούται να ανακοινώσει στo gohealthy.gr το λόγο για τον οποίο επιθυμεί την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που παρέλαβε τα προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή, επιβαρύνεται αποκλειστικά με το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων. Εάν η επιστροφή δεν γίνει εντός του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος, το gohealthy.gr έχει δικαίωμα να μην αποδεχθεί την επιστροφή.
  5. Σε περίπτωση που τα προϊόντα που παραλάβατε έχουν υπερβεί την ημερομηνία λήξης, σας επιστρέφουμε πλήρως τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία της παραγγελίας και στα έξοδα αποστολής
  6. Στην περίπτωση κατά την οποία το προϊόν έχει κάποιο ελάττωμα και καλύπτεται από εγγύηση γίνεται αντικατάσταση σε συνεννόηση με την εταιρία του προϊόντος.
  7. Στην περίπτωση χρησιμοποίησης του προϊόντος ή αλλοίωσης της αρχικής τους συσκευασίας, δεν γίνεται δεκτή η επιστροφή.
  8. Οι επιστροφές των χρημάτων σας γίνονται σε διάστημα εντός 30 ημερών από την επιστροφή και παραλαβή των προϊόντων από την εταιρία μας.
  9. Σε περίπτωση που η πληρωμή της παραγγελίας έγινε με αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση, μέσω paypall ή πληρωμή στο κατάστημα η επιστροφή των χρημάτων σας γίνεται είτε στο ίδιο μέσο πληρωμής με το οποίο ολοκληρώσατε την παραγγελία είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριαμό σας. Εάν επιλεγεί η επιστροφή μέσω κατάθεσης, θα πρέπει να μας δηλώσετε τα στοιχεία λογαριασμού στον οποίο θέλετε να γίνει η κατάθεση (Αριθμό λογαριασμού, IBAN & τράπεζα).
  10. Σε περίπτωση που η πληρωμή έγινε με πιστωτική κάρτα θα γίνεται ακύρωση συναλλαγής και αντίστοιχη ενημέρωση της πιστωτικής κάρτας.
  • Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
  • Εταιρεία: SMILE
  • Κωδικός: 1051731
  • Βάρος: 0.30kg
10,95€
Χωρίς ΦΠΑ: 8,83€