Ήρθε αυτή η στιγμή του χρόνου που η θάλασσα, ο ήλιος και η ευεξία που μας προσφέρουν, καταφέρνουν και εξαλείφουν κάθε σημάδι κόπωσης και έντασης που «κουβαλάμε» από τον Χειμώνα.
Είναι γεγονός ότι η θάλασσα και η έκθεση μας στον ήλιο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, μπορεί όμως να προκαλέσει και προβλήματα εάν δεν είμαστε προσεκτικοί.
 
Γιατί όμως η θάλασσα επιδρά θετικά στην ψυχοσύνθεση μας;
 
Ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που χρησιμοποίησε την λέξη θαλασσοθεραπεία, καθώς οι αρχαίοι Έλληνες εκτίμησαν από πολύ νωρίς τα οφέλη που μπορεί να παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό. Κάποια από τα οφέλη αυτά είναι τα εξής: 
 
Σωστή κυκλοφορία του αίματος
 
Η κολύμβηση όπως είναι γνωστό αποτελεί μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης. Το κολύμπι σε ζεστό θαλασσινό νερό όμως βελτιώνει κατά πολύ την κυκλοφορία του αίματος αποκαθιστώντας βασικά μέταλλα.
 
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
 
Τα ζωτικά στοιχεία που συναντάμε στο θαλασσινό νερό, τα αμινοξέα, τα ιχνοστοιχεία αλλά και πολλά ακόμη, συμβάλλουν στην αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και στην αποβολή των τοξινών.
 
Συμβάλλει στην ποιότητα του ύπνου
 
Όλοι έχουμε πιάσει τον εαυτό μας μετά την βόλτα μας στην θάλασσα να έχουμε μια ισχυρή επιθυμία για ύπνο. Αυτό οφείλεται στο ότι ο θαλασσινός αέρας περιλαμβάνει υγιή αρνητικά ιόντα τα οποία επιταχύνουν την απορρόφηση του οξυγόνου από τον οργανισμό μας.
Επιπλέον εξισορροπούν τα επίπεδα σεροτονίνης που οφείλονται στο άγχος.
 
Τί θα πρέπει να προσέξετε όμως όσοι είστε στην θάλασσα; 
 
Στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα περισσότερα ατυχήματα στην θάλασσα γίνονται περίπου 10 μέτρα από την ακτή, λόγω της ασφάλειας που νιώθουμε επειδή βρισκόμαστε δίπλα στην στεριά.
 
Αποφύγετε την θάλασσα όταν:
 
• Αισθάνεστε ναυτία ή πονάτε σε κάποιο σημείο του σώματος σας
• Πάθετε κράμπα
• Έχετε δύσπνοια
• Νιώθετε ρίγος
• Υπάρχει πιθανότητα βροχής
• Έχετε φάει τις τελευταίες 3 ώρες
 
Η πρόληψη όχι μόνο ενισχύει την υγεία του οργανισμού μας, αλλά αυξάνει και τα επίπεδα απόλαυσης μια βόλτας στην θάλασσα εάν φροντίζουμε να αποφεύγουμε τα παραπάνω.

Προτεινόμενα Προϊόντα :