MENOY
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

LIBYTEC SELITOP 40 ORODISPERSABLE TABS

LIBYTEC SELITOP 40 ORODISPERSABLE TABS

LIBYTEC SELITOP 40 ORODISPERSABLE TABS

SELITOP

Το μεταλλικό ιχνοστοιχείο σελήνιο αποτελεί βασικό διατροφικό συστατικό, απαραίτητο για την επιτέλεση σημαντικών βιολογικών διεργασιών του οργανισμού, όπως η αναπαραγωγή, η σύνθεση των θυρεοειδικών ορμονών, η σύνθεση του DNA, η ανοσολογική επάρκεια και η άμυνα στη φλεγμονή και στο οξειδωτικό stress.

Η πρόσληψη του σεληνίου όπως και τα επίπεδά του στο πλάσμα, ποικίλουν ανάλογα με τον πληθυσμό, τη σύσταση και την περιεκτικότητα του εδάφους σε σελήνιο, το είδος και την ποσότητα της τροφής. Τροφές πλούσιες σε σελήνιο είναι τα Βραζιλιανά φιστίκια, το κρέας των οργάνων των ζώων, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά, το ψωμί και τα δημητριακά.

Το σελήνιο έχει αντιοξειδωτικές, ανοσοτροποποιητικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις ενώ αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη σύνθεση και τον μεταβολισμό των θυρεοειδικών ορμονών. Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται μέσω των σεληνιοπρωτεϊνών των οποίων αποτελεί βασικό συστατικό.

Οι κυριότερες σεληνιοπρωτεΐνες είναι η υπεροξειδάση της γλουταθιόνης (GPx), η οποία λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης προστατεύει τα θυρεοειδικά κύτταρα από την περίσσεια του Η2Ο2 που παράγεται κατά τη σύνθεση των θυρεοειδικών ορμονών και οι αποΐωδινάσες που συμβάλουν στην αποϊωδίωση (αφαίρεση ενός ατόμου ιωδίου) της θυροξίνης με αποτέλεσμα τη παραγωγή της μεταβολικά ενεργού τριιωδοθυρονίνης.

Ο θυρεοειδής αδένας είναι το όργανο με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σελήνιο. Σε πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες έχει βρεθεί ότι χαμηλά επίπεδα σεληνίου στο πλάσμα σχετίζονται με υψηλότερη επίπτωση βρογχοκήλης, όζων του θυρεοειδούς και ανοσολογικών θυρεοειδοπαθειών όπως της νόσου του Graves και της θυρεοειδίτιδας Hashimoto. Συνεπώς η ανεπάρκεια σεληνίου αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μορφολογικές αλλά και λειτουργικές διαταραχές του θυρεοειδούς.

Η χορήγηση σεληνίου σε ασθενείς με αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα (Hashimoto) με ή χωρίς θεραπεία με θυροξίνη φαίνεται ότι τροποποιεί  τις χαρακτηριστικές φλεγμονώδεις και ανοσολογικές αντιδράσεις της νόσου όπως φαίνεται διαχρονικά από την πτώση των αντιθυρεοειδικών αντισωμάτων.  Επιπρόσθετα η συμπληρωματική χορήγηση του σεληνίου μπορεί να βελτιώσει την ηχοδομή του θυρεοειδούς.

Η συμπληρωματική χορήγηση σεληνίου σε θεραπευόμενους  ευθυρεοειδικούς ασθενείς με νόσο του Graves και συνοδό ήπια οφθαλμοπάθεια έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη μείωση της βαρύτητας της οφθαλμοπάθειας και την επιβράδυνση της εξέλιξής της και περιλαμβάνεται στις επίσημες θεραπευτικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής ομάδας της οφθαλμοπάθειας Graves

Η δράση του σεληνίου είναι εμφανής και στην εγκυμοσύνη όπου πέρα από την πτώση των αντισωμάτων παρατηρείται καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου, βελτίωση της υπερηχογραφικής εικόνας του θυρεοειδούς και μείωση του ποσοστού της μετά τον τοκετό δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς και της εμφάνισης μόνιμου υποθυρεοειδισμού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών που διεξήχθησαν στην Ελλάδα η μέση ημερήσια πρόσληψη σεληνίου και η μέση συγκέντρωσή του στον ορό είναι χαμηλότερη από τα επιθυμητά όρια.

Χαρακτηριστικά

Οργανική μορφή σεληνίου με υψηλή απορρόφηση από το έντερο.

Διασπειρόμενα στο στόμα δισκία. Η μορφή αυτή διαθέτει ταχύτερη αποσάθρωση και υψηλότερη απορρόφηση και προσφέρει τη δυνατότητα χορήγησης χωρίς νερό ή άλλο υγρό ακόμη και σε άτομα με πρόβλημα κατάποσης βελτιώνοντας τη συμμόρφωση.

Μία λήψη ημερησίως ανεξάρτητα από την τροφή.

Ευχάριστη γεύση λεμονιού.

Απουσία γλουτένης & λακτόζης για την αποφυγή εμφάνισης δυσανεξίας.

Δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες του κάθε ασθενή.

Το SELITOP χορηγείται στις αυτοάνοσες θυρεοειδοπάθειες.

L- Selenomethionine 200 mcg

40 διασπειρόμενα δισκία

  1. Επιστροφές γίνονται δεκτές μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο και μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμεί να επιστρέψει, βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παρέλαβε, ήτοι χωρίς να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους
  2. Στην περίπτωση λάθους της εταιρείας μας: Σας επιστρέφουμε πλήρως τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία της παραγγελίας και στα έξοδα αποστολής
  3. Εαν δεν προκύπτει οποιοδήποτε λάθος εκ μέρους της εταιρείας μας, επιστρέφεται μόνο το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην αξία των προϊόντων. Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη.
  4. Ο χρήστης/επισκέπτης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την εν λόγω σύμβαση και να επιστρέψει τα προϊόντα που αγόρασε, αζημίως, και χωρίς να υποχρεούται να ανακοινώσει στo gohealthy.gr το λόγο για τον οποίο επιθυμεί την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που παρέλαβε τα προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή, επιβαρύνεται αποκλειστικά με το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων. Εάν η επιστροφή δεν γίνει εντός του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος, το gohealthy.gr έχει δικαίωμα να μην αποδεχθεί την επιστροφή.
  5. Σε περίπτωση που τα προϊόντα που παραλάβατε έχουν υπερβεί την ημερομηνία λήξης, σας επιστρέφουμε πλήρως τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία της παραγγελίας και στα έξοδα αποστολής
  6. Στην περίπτωση κατά την οποία το προϊόν έχει κάποιο ελάττωμα και καλύπτεται από εγγύηση γίνεται αντικατάσταση σε συνεννόηση με την εταιρία του προϊόντος.
  7. Στην περίπτωση χρησιμοποίησης του προϊόντος ή αλλοίωσης της αρχικής τους συσκευασίας, δεν γίνεται δεκτή η επιστροφή.
  8. Οι επιστροφές των χρημάτων σας γίνονται σε διάστημα εντός 30 ημερών από την επιστροφή και παραλαβή των προϊόντων από την εταιρία μας.
  9. Σε περίπτωση που η πληρωμή της παραγγελίας έγινε με αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση, μέσω paypall ή πληρωμή στο κατάστημα η επιστροφή των χρημάτων σας γίνεται είτε στο ίδιο μέσο πληρωμής με το οποίο ολοκληρώσατε την παραγγελία είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριαμό σας. Εάν επιλεγεί η επιστροφή μέσω κατάθεσης, θα πρέπει να μας δηλώσετε τα στοιχεία λογαριασμού στον οποίο θέλετε να γίνει η κατάθεση (Αριθμό λογαριασμού, IBAN & τράπεζα).
  10. Σε περίπτωση που η πληρωμή έγινε με πιστωτική κάρτα θα γίνεται ακύρωση συναλλαγής και αντίστοιχη ενημέρωση της πιστωτικής κάρτας.
  • Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο
  • Εταιρεία: LIBYTEC
  • Κωδικός: 1025910
  • Βάρος: 0.15kg
9,30€
Χωρίς ΦΠΑ: 7,50€