Tι είναι τα ένζυμα;
Τα ένζυμα είναι πρωτεϊνες του οργανισμού τα οποία επιταχύνουν με την παρουσία τους μια ειδική χημική αντίδραση, χωρίς τα ίδια να υφίστανται αλλοίωση.
Με τον όρο ενζυμοπάθεια εννοούμε μια ποικιλόμορφη σειρά γενετικών νόσων που χαρακτηρίζονται από έλλειψη ή ανώμαλη σύνθεση διαφόρων ενζύμων απαραιτήτων για συγκεκριμένες μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού. Πολλές κληρονομικές νόσοι (αλφισμός, μεσογειακή αναιμία, φαινυλοκετονουρία κ.λ.π.) είναι ενζυμοπάθειες. Τα ένζυμα είναι μοναδικά επειδή είναι βιολογικά δραστικά και περιέχουν ενέργεια.
Αυτή η ενέργεια που περιέχουν τους επιτρέπει να κάνουν την πολύτιμη εργασία τους και να συντηρούν τη ζωή. Μόλις η ενέργεια αυτή τελειώσει παύουν να είναι καταλύτες και μετατρέπονται σαν μια οποιαδήποτε πρωτεϊνη, με δυνατότητα απορρόφησης από το σώμα.
 

Υπάρχουν 2 τύποι ενζύμων στο σώμα:
α) Τα πεπτικά ένζυμα που είναι υπεύθυνα για την πέψη της τροφής και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών,

καθώς και την απομάκρυνση των άχρηστων και τοξικών συστατικών και

β) Τα μεταβολικά ένζυμα που είναι αυτά που επιτρέπουν να γίνονται οι βιοχημικές αντιδράσεις στα 100 τρισεκα- τομμύρια κύτταρα του σώματος μας.

 

Όλα τα ένζυμα της Enzymedica είναι ένζυμα φυτικής προέλευσης και επιλέχθησαν έτσι καθώς τα ένζυμα αυτά προσφέρουν μια σειρά πλεονεκτημάτων:

1) Τα ένζυμα είναι φυτικά και έτσι όλοι μπορούν να τα λάβουν (π.χ και οι χορτοφάγοι).

2) Είναι τα πιο ισχυρά ένζυμα. Μεταξύ 10 και 100 φορές πιο ισχυρά στην πέψη πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων (μετρούμενα ανά mg σε σχέση με τα ένζυμα από ζωϊκές πηγές).

3) Σε αντίθεση με τα ένζυμα από ζωϊκές πηγές δεν υπάρχει θέμα υγείας της πηγής από όπου τα λαμβάνουμε.

4) Είναι δραστικά σε ένα μεγάλο εύρος PH με αποτέλεσμα να είναι δραστικά στο στομάχι αλλά και στο υπόλοιπο σώμα.

Λόγω των πιο πάνω πλεονεκτημάτων τα φυτικά ένζυμα είναι συχνά η πρώτη επιλογή σε περιπτώσεις προβλημάτων υγείας ή σε ελλείψεις ενζύμων.
 

Τα προϊόντα της Enzymedica χωρίζονται σε 2 μεγάλες κατηγορίες:

1) Ένζυμα που διευκολύνουν την πέψη. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα προϊόντα Digest, Digest Gold, Gastro, GlutenEase, Lacto.

2) Ένζυμα που χρησιμοποιούνται θεραπευτικά.
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα προϊόντα Acid Soothe, Allerase, Candidase, LypoGold, MucoStop, Natto-K, Reduce, Repair Gold, SerraGold, Virastop.

Digest Gold & Digest

 

Το Digest Gold αντιπροσωπεύει το πιο ισχυρό μίγμα πεπτικών ενζύμων που υπάρχει σήμερα διαθέσιμο.
Έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει στην πέψη των πρωτεϊνών, λιπών, υδατανθράκων και ινών (φυτικών).

 

Το Digest Gold διαφέρει από το απλό Digest γιατί:

α) Περιέχει 4 επιπλέον ένζυμα σε σχέση με το Digest. Αυτά τα ένζυμα βοηθούν στην πέψη των ινών (διαλυτών και αδιάλυτων), και παράλληλα στο μεταβολισμό των β-γλουκανών και των υδατανθράκων.

β) Η δεύτερη σημαντική διαφορά είναι η αύξηση των δραστικών μονάδων στο Digest Gold. Το Digest Gold είναι περίπου 3 φορές πιο δραστικό από το Digest στις περισσότερες κατηγορίες.

Lypo Gold

To Lypo Gold είναι μια ενζυμική σύνθεση που περιέχει ένα μοναδικό μίγμα λιπάσης υψηλής ισχύος. Η έλλειψη του ενζύμου λιπάση μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως: ορμονική ανισορροπία, υψηλή χοληστερόλη, ξηροδερμία, αύξηση βάρους, σε καταπόνηση της χοληδόχου κύστης και του ήπατος, καθώς και σε ελλείψεις βιταμινών A, D, E, και Κ.

Το λίπος είναι απαραίτητο για τη ζωή. Ο εγκέφαλος του βρέφους αποτελείται από 50% λίπος, του ενήλικα αποτελείται από 25% λίπος και το 30% όλων των κυττάρων μας είναι λίπος. Χωρίς αυτά τα απαραίτητα λιπαρά η ζωή είναι αδύνατη.
Γι’αυτό ουσίες που εμποδίζουν την πρόσληψη των λίπων (π.χ. για λόγους δίαιτας) είναι μη επιθυμητές, καθώς αυτές αποτρέπουν την απορρόφηση των λιπών και έτσι εμποδίζουν την πρόσληψη λιποδιαλυτών βιταμινών όπως A, D, E, και K.

Αν και οι περισσότεροι λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες λιπών με τη διατροφή, αρκετά άτομα δεν το μεταβολίζουν σωστά. Τα συμπτώματα του μη σωστού μεταβολισμού του λίπους περιλαμβάνουν: καρδιακά προβλήματα, υψηλή πίεση, αρτηριοσκλήρυνση, παχυσαρκία, δυσπεψία, έκζεμα, ψωρίαση και προβλήματα με τη χοληδόχο κύστη.

 

Candidase



 

Το προϊόν Candidase περιέχει την μεγαλύτερη ποσότητα από το ένζυμο κυτταρινάση, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλο προϊόν της Enzymedica. O συνδυασμός κυτταρινάσης με πρωτεάση, κάνει εφικτό τον έλεγχο της αύξησης του πληθυσμού της Candida.
H Candida albicans είναι ένας μύκητας τύπου μαγιάς, που φυσιολογικά ζει σε αρμονία στο σώμα μας. Συνήθως τη συναντάμε στο έντερο, στα γεννητικά όργανα, στο στόμα και στο λαιμό. Σε περίπτωση διαταραχής της ισορροπίας επέρχεται η μόλυνση, που είναι γνωστή σαν καντιντίαση και ο μύκητας ταξιδεύει
σε όλα τα μέρη του σώματος διαμέσου του κυκλοφορικού.
Επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Η εμφάνιση της στο στόμα
ονομάζεται άφθα, στον κόλπο κολπίτης, κ.λ.π.
 

Natto-K
 


 

To Natto-K περιέχει ένα συνδυασμό ενζύμων Νατοκινάσης NSK-SD (1000 FU ανά κάψουλα), Πρωτεάσης, Λιπάσης, και Αμυλάσης τα οποία εμφανίζουν υψηλή διάλυση του ινώδους.
Η αυξημένη παραγωγή ινώδους συμβάλλει σε καρδιαγγεικά προβλήματα, υψηλή πίεση, μείωση της κυκλοφορίας του αίματος και αργή επιδιόρθωση των ιστών.
Φυσιολογικά το ινώδες παράγεται κατά τον τραυματισμό και σκοπό έχει την πήξη του αίματος και τη διακοπή της αιμοραγίας. Περισσότερα από 20 ένζυμα στο σώμα συμβάλλουν στην πήξη του αίματος, ενώ μόνο ένα (η πλασμίνη) διαλύει τους θρόμβους.
Βακτήρια, ιοί, μύκητες και τοξίνες που υπάρχουν στο αίμα πυροδοτούν μια κατάσταση φλεγμονής που οδηγεί σε αύξηση του ινώδους που κυκλοφορεί στο αίμα και κολλάει στα τοιχώματα των αγγείων καθώς η παραγωγή του δεν οφείλεται σε τραυματισμό.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία θρόμβων, την επιβράδυνση της ροής του αίματος, την αύξηση της πυκνότητας του αίματος με τελικό αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης.
Μελέτες με το ένζυμο Νατοκι- νάση έχουν δείξει την αυξημένη ικανότητα του να διαλύει τους θρόμβους και να μειώνει την πίεση του αίματος.


Allerase

Το σκεύασμα Allerase έχει σχεδιαστεί για βοήθεια σε περιπτώσεις αλλεργίας και για έλεγχο της έντονης επιθυμίας για ζάχαρη.

Περιέχει τη μέγιστη ποσότητα Aμυλάσης Thera-BlendTM (ένζυμα που διασπούν υδατάνθρακες και εξισσορροπούν τα επίπεδα της ισταμίνης).
Η Allerase μπορεί να λαμβάνεται μεταξύ των γευμάτων θεραπευτικά για όσους έχουν έλλειψη αυτού του ενζύμου. Συμπτώματα όπως αλλεργίες, αλλεργικό συνάχι, κόπωση, διακυμάνσεις στα επίπεδα του σακχάρου ή συχνούς πονοκεφάλους.

Σε πολλές περιπτώσεις τα αλλεργιογόνα όπως η γύρη, ο καπνός του τσιγάρου, τρίχες ζώων και άλλες ουσίες, οδηγούν σε έκκριση ισταμίνης σαν ανταπόκριση του ανοσοποιητικού σε αυτούς τους παράγοντες. Η αμυλάση όταν λαμβάνεται θεραπευτικά με άδειο στομάχι μπορεί να εξισορροπήσει τα επίπεδα της ισταμίνης και να ανακουφίσει το άτομο από τα αλλεργικά συμπτώματα (βήχας, δακρύρροια, βλεννώδης καταρροή κ.λ.π.).

Repair Gold


 

O συνδυασμός των αντι-φλεγμονοδών ενζύμων με το ένζυμο Σερατιοπεπτιδάση δημιούργησε το Repair Gold.

Το σώμα εδώ και χιλιάδες χρόνια αυτοπροστατευόταν μέσα από μια διαδικασία συχνά παρεξηγημένη τη φλεγμονώδη διαδικασία. Στην πραγματικότητα υπάρχουν ωφέλιμες φλεγμονές που συμβαίνουν διαρκώς με σκοπό την ίαση, την επισκευή και τον καθαρισμό του σώματος. Αντίθετα η φλεγμονή που θα γίνει χρόνια δημιουργεί ασθένειες που μπορεί ακόμη και να απειλήσουν τη ζωή.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε την ήπια φλεγμονή ενώ ταυτόχρονα θα μειώσουμε τα επιζήμια αποτελέσματα της χρόνιας φλεγμονής; Repair Gold.
Το Repair Gold είναι το πιο ισχυρό μίγμα ενζύμων που έχουν σαν στόχο τους την αύξηση της κυκλοφορίας και την επιτάχυνση της αποκατάστασης της υγείας.

Οι πρωτεάσες που περιέχει πέπτουν πρωτεΐνες, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, απομακρύνουν ανεπιθύμητα παθογόνα και τοξίνες καθώς και ξένα σώματα και κατάλοιπα.

 

GlutenEase

Το προϊόν αυτό έχει σχεδιαστεί γι’αυτούς που υποφέρουν από δυσανεξία στη γλουτένη ή στην καζεϊνη.

Για να το επιτύχει η Enzymedica συνδύασε ένα μίγμα πρωτεασών (Τhera-BlendTM) με ένα νέο ένζυμο το DPP-IV. Η γλουτένη είναι μια πρωτεϊνη που βρίσκεται στα σιτηρά, και πιο ειδικά στο σιτάρι,

στη σίκαλη και στο κριθάρι. Η δυσανεξία στη γλουτένη εμφανίζεται όταν υπάρχει αδυναμία διάσπασης ορισμένων πεπτιδίων στο μόριο της γλουτένης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή στο έντερο και σε ένα αριθμό δυσλειτουργιών συμπερι- λαμβανομένου του διαρρέωντος εντέρου και άλλων συνδρομών.

Η γλουτένη εμφανίζει μια μοναδική αλληλουχία αμινοξέων που δημιουργεί φλεγμονή και μια ισοπέδωση των λαχνών της πεπτικής οδού. Οι λάχνες παρέχουν στο έντερο τη δυνατότητα της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές που τρώμε, με αποτέλεσμα η βλάβη των λαχνών να μπορεί να οδηγήσει σε κακή απορρόφηση, σε έλλειψη θρεπτικών συστατικών ή άλλες πεπτικές διαταραχές.

Digest Spectrum

 

Πλήρης στήριξη για τις ευαισθησίες σε τροφές.

Η ευαισθησία και η δυσανεξία σε τροφές είναι συνηθισμένες. Ακόμη και τα άτομα που ακολουθούν υγιεινή διατροφή αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πέψη από καιρό σε καιρό. Οι τροφές που περιέχουν γλουτένη, καζεΐνη, λακτόζη γαλακτοκομικών και φαινόλες είναι συχνές αιτίες τόσο για ενήλικες όσο και παιδιά. Το Digest SpectrumTM προσφέρει ολοκληρωμένη υποστήριξη, για τα άτομα με πολλαπλές ευαισθησίες, σε μία μόνο κάψουλα.

Το πρόβλημα

Η ευαισθησία (ή δυσανεξία) σε τροφές είναι μια ανεπιθύμητη αντίδραση, ορισμένες φορές καθυστερημένη, σε μία τροφή ή μία ένωση που βρίσκεται σε τροφές, η οποία είναι συχνά το αποτέλεσμα της ανεπάρκειας ενός ενζύμου. Η έλλειψη ενζύμων δεν εμποδίζει μόνο την πλήρη πέψη των συγκεκριμένων ενώσεων που βρίσκονται συνήθως σε

ομάδες τροφών, αλλά έχει και ως αποτέλεσμα τα συμπτώματα που σχετίζονται με την τροφική δυσανεξία. Η έλλειψη των απαραίτητων ενζύμων για την πέψη συμβάλλει, επίσης, στην ανικανότητα να αφομοιώσουμε σωστά τα θρεπτικά συστατικά σε αυτές τις ομάδες τροφίμων.

Τα συμπτώματα της τροφικής δυσανεξίας συνήθως επηρεάζουν τη γαστρεντερική και την αναπνευστική οδό και το δέρμα. Τα συμπτώματα που παρατηρήθηκαν πιο συχνά με την τροφική δυσανεξία είναι ναυτία, δυσκοιλιότητα, αέρια, διάρροια, δερματικό εξάνθημα ή κνίδωση, παραγωγή βλέννας, συμφόρηση και βήχας.

 

Candidase
 
Το προϊόν Candidase περιέχει την μεγαλύτερη ποσότητα από το ένζυμο κυτταρινάση, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλο προϊόν της Enzymedica. O συνδυασμός κυτταρινάσης με πρωτεάση, κάνει εφικτό τον έλεγχο της αύξησης του πληθυσμού της Candida.

H Candida albicans είναι ένας μύκητας τύπου μαγιάς, που φυσιολογικά ζει σε αρμονία στο σώμα μας. Συνήθως τη συναντάμε στο έντερο, στα γεννητικά όργανα, στο στόμα και στο λαιμό. Σε περίπτωση διαταραχής της ισορροπίας επέρχεται η μόλυνση, που είναι γνωστή σαν καντιντίαση και ο μύκητας ταξιδεύει
σε όλα τα μέρη του σώματος διαμέσου του κυκλοφορικού.
Επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Η εμφάνιση της στο στόμα
ονομάζεται άφθα, στον κόλπο κολπίτης, κ.λ.π.

Χονδρική πώληση Distribution : www.fliving.gr

Το GoHealthy προτείνει :